Mobility Mentoring®: een nieuw perspectief om schulden aan te pakken

2185 keer bekeken

Chronische stress door schulden en armoede verandert de bedrading van het brein van mensen. De verandering in de hersenen belemmert mensen om uit hun problemen te komen. Dit nieuwe inzicht wordt gebruikt in de praktische aanpak Mobility Mentoring® waar inmiddels ook in Nederland mee gestart is.

Chronische stress door schulden en armoede verandert de bedrading van het brein van mensen. De verandering in de hersenen zou mensen belemmeren om uit hun problematische situatie te komen. Dit nieuwe inzicht Is afkomstig uit de hersenwetenschap waar vanuit een Amerikaanse organisatie EMPath samen met de Harvard University een praktische aanpak is ontwikkeld die uitgaat van Mobility Mentoring®. De aanpak combineert wetenschap met het onderwerp armoede tot een inzetbare methode in het oplossen van schulden en sociale problemen. De publicatie Mobility Mentoring® beschrijft de resultaten van de verkenning en maakt een eerste vertaling naar de Nederlandse praktijk. Auteurs zijn Nadja Jungmann (Hogeschool Utrecht) en Peter Wesdorp (Platform31).

Download het document via de site van Platform31: Mobility Mentoring®, Hoe inzichten uit de hersenwetenschap leiden tot een betere aanpak van armoede en schulden (januari 2017).

Zie voor meer informatie over Mobility Mentoring: website Platform31

Cookie settings